fbpx

Patarimai Kaip Teisingai Sukurti Nekilnojamojo Turto Skelbimus Internete

Dažnai iš klientų išgirstu klausimą, kur talpinti parduodamo turto skelbimą, kad šis geriausiai pasiektų potencialius pirkėjus. Jeigu kalbant apie specializuotus nekilnojamojo turto skelbimų portalus, jų turime keturis :

  • Domoplius.lt
  • Kampas.lt
  • Ntzemelapis.lt
  • Aruodas.lt.

Remiantis GoogleTrends statistika, pagal paieškų skaičių aruodas.lt kitus portalus lenkia pora kartų. Kodėl kalbu tik apie specializuotas svetaines? Specializuotos svetainės yra pritaikytos tik nekilnojamojo turto skelbimams, todėl net ir neturintys patirties gebės sukurti bei tinkamai pateikti skelbimą. 

Kokia informacija svarbi talpinant NT skelbimą

Priėjome prie sklebimo kūrimo etapo. Iškyla klausimas: kokią informaciją pateikti? Kaip jau minėjau anksčiau, specializuoti nekilnojamojo turto pardavimo portalai, jau pateikia skelbimo šabloną, kuris padės nepraleisti pildant svarbiausios skelbimo informacijos: objekto lokacija, plotas, kambarių skaičius, aukštas, statybos metai, pastato tipas, statybos metai ir kt.

Nepraleiskite parduodamo objekto kainos nurodymo dalies. Nenurodžius kainos, dalis lankytojų negalės matyti Jūsų skelbimo, o matantieji, kažin ar juo susidomės. 

Objekto aprašymo dalyje, nepamirškite aprašyti objekto privalumų. Galbūt objektui priklauso nuosava parkavimo vieta, sandėliukas ar garažas, o galbūt šalia yra parkas ar vaikų darželis. Tai svarbūs kriterijai, į kuriuos dažnas pirkėjas atkreipia dėmesį. 

NT skelbimo nuotraukos

Kaip ir visų sričių skelbimuose, skelbimai turintys vaizdinę medžiagą susilaukia didesnio susidomėjimo. Todėl keldami būsto skelbimą nepamirškite pasirūpinti kokybiškomis nuotraukomis. Rekomenduoju pasisamdyti profesionalų fotografą, kuris specializuojasi su NT objektų fotografavimu, turi tinkamą įrangą ir specifinias žinias, reikalingas sukurti kokybiškas ir informatyvias nuotraukas. Jeigu Jus išgąsdino papildomos išlaidos fotografo samdymui, turėkite omenyje, kai tai nėra išlaidos, o priemonė padedanti surasti daugiau potencialių pirkėjų ir greičiau parduoti turtą. 

profesionalus nt fotografavimas

O jeigu nusprendėte šį procesą atlikti savarankiškai, rekomenduoju nepaisant to, kad ir parduodamas objektas prastos būklės, neslėpkite to nuotraukose. Tikros būsto nuotraukos padės pritraukti tik potencialius pirkėjus ir neklaidins besidominčiųjų. Nuotraukos yra nuotraukos, tačiau atvykus į objektą, trūkumai kuriuos stengėtės paslėpti nuotraukose išaiškės. 

Kalbant apie pačias nuotraukas, nepamirškite nufotografuoti visų būsto erdvių, vaizdo pro langus, laiptinės, sandėliuko ar garažo priklausančio objektui. Jeigu turite būsto planą, rekomenduoju pridėti ir jį. Dar vienas dalykas, suteikiantis skelbimui patrauklumo – žemėlapis su pažymėta parduodamo būsto lokacija.

Skelbimo įkėlimo laikas

Skelbimo įkėlimo laikas yra taip pat labai svarbus. Rekomenduoju netalpinti skelbimų per ir prieš ilguosius savaitgalius, taip pat įprastomis savaitėmis prieš savaitgalius. Nekelkite skelbimų per ir prieš šventes, be to atkreipkite dėmesį į keliamo skelbimo laiką – vakaras ar naktis, nėra tinkamas laikas įkelti naujus skelbimus.

Skelbimo priežiūra

Net jeigu užpildėte visus svarbiausius etapus pildant skelbimą, skelbimas negali būti paliktas be priežiūros. Tikrinkite ar skelbimo pozicija yra pakankamai aukšta, jeigu matote, kad skelbimo pozicija yra žema ir pirmuosiuose puslapiuose negalime jo rasti, vadinasi sumažėja tikimybė, kad didesnis srautas beieškančių šio skelbimo gali ir nepamatyti.

Kaip padidinti skelbimo matomumą? Dauguma skelbimo portalų turi paslaugą padedančią iškelti skelbimą aukščiau. Jeigu norite, greičiau surasti pirkėjus, rekomenduočiau naudoti iškėlimo paslaugą.

O jeigu vis dar kyla klausimų, kaip sukurti kokybišką ir išsamų skelbimą, rekomenduoju peržvelgti nekilnojamojo turto agentūrų talpinamus skelbimus ar pasitarti su NT brokeriu.